وبلاگ

بهترین ترکیب رنگ مناسب لباس کار و لباس فرم اداری

انتخاب رنگ لباس کار

انتخاب رنگ مناسب لباس کار خواه برای کار در صنایع باشد یا یک فرم اداری برای حضور در اداره یکی از عوامل مهمی است که در انتخاب و خرید لباس باید به آن توجه داشت. در واقع در نگاه اول، رنگ لباس است که بیش از هر چیز جلب توجه می‌کند؛ لذا آشنایی با عوامل مؤثر در انتخاب رنگ لباس، به ‌عنوان فاکتوری کلیدی حائز اهمیت است. رنگ لباس از جهات گوناگون می‌تواند بر حرفه و شغل شما تأثیر داشته باشد؛ چراکه علاوه بر کارکنان و افراد مشغول به کار، مراجعان و مشتریان نیز از برخورد با نوع پوشش در فضای کار تأثیر می‌پذیرند. عاملی که می‌تواند در جلب نظر رضایت آن‌ها بسیار مؤثر واقع شود.

مقوله انتخاب رنگ مناسب لباس کار بسته به نوع شغل، از تنوع بالایی برخوردار است. بدون شک، رنگ لباس کار مهندسی با رنگ لباس خدمات، تفاوت بسیاری دارد. در نتیجه، زمینه شغلی همچون اداری و رسمی یا خدماتی و فنی بودن، می‌تواند رنگ لباس را دستخوش تغییر کند. ضمن آنکه برخی مشاغل با توجه به ماهیت خود نیازمند رنگ روشن و برخی تیره هستند. همان‌طور که می‌بینید عوامل مختلفی بر رنگ لباس تأثیرگذارند که در ادامه به بررسی آن‌ها و همچنین ترکیب رنگ‌های مناسب در این خصوص خواهیم پرداخت. پس اگر به دنبال شناخت و تصمیم‌گیری بهتر در این خصوص هستید، این مطلب را از دست ندهید!

عوامل موثر در انتخاب رنگ مناسب لباس کار

همان‌طور که تا حدودی نیز بیان شد، فاکتورهای مختلفی در انتخاب رنگ لباس کار مؤثرند. یکی از مهمترین و شاید اصلی‌ترین آن‌ها، محل کار و زمینه فعالیت است. در واقع اینکه شما و یا مجموعه‌تان در چه فضایی فعالیت دارید، بسیار مهم و تعیین‌کننده است. آیا تنها با ارباب‌رجوعان و یا سرمایه‌گذاران در ارتباطید یا اینکه مدام باید با مصالح مختلف و ابزارآلات گوناگون سروکار داشته باشید؟! در فضای اداری و در مجموعه‌ای بسته کار می‌کنید یا در فضای باز و محیط بیرون؟! همه این عوامل معیارهای مهمی هستند که در انتخاب رنگ لباس بسیار مؤثر هستند.

  • جو و فضای محیط کار: جو و فضای محیط کار نیز در انتخاب رنگ لباس کار مؤثر است. به طور مثال ادارات و سازمان‌های خصوصی و دولتی به علت نوع خدمات و ارتباط با مشتریان، فضایی رسمی و جدی دارند؛ لذا باید از رنگ‌های مناسب این فضا همچون سرمه‌ای، طوسی و مشکی استفاده کنند. در حالی که کارگران و نیروهای خدماتی اغلب در فضای باز کار می‌کنند و از طیف گسترده‌تری از رنگ‌ها می‌توانند استفاده کنند. ضمن آنکه باید مسائل دیگری همچون قابلیت دید در شب «در صورتی که در این زمان نیز فعالیت دارند» در نظر گرفته شود.
  • ماهیت و نوع کار: توجه به ماهیت و نوع کار و شغل نیز برای انتخاب رنگ مناسب لباس کار بسیار مهم است. به‌ عنوان مثال رنگ آبی برای مشاغلی چون سازمان آب و کارکنان شرکت هواپیمایی که با آب و آسمان سروکار دارند، نشان‌دهنده وجود این عناصر و سرزندگی است؛ لذا بهتر است از رنگ‌هایی استفاده شود که با حیطه کاری فرد سنخیت داشته و پیام‌رسان هویت و اثرگذاری آن شغل و حرفه باشد.
  • سن و جنسیت کارکنان: در نظر گرفتن سن و جنسیت کارکنان و همچنین مراجعان نیز در انتخاب رنگ لباس کار بسیار اهمیت دارد. هرچه سن افرادی که در محیط کار سروکار دارند، کمتر باشد بهتر است از رنگ‌های شادتر و جذاب‌تر استفاده کرد. به عنوان مثال، کارکنان یک مهدکودک برای جذب کودکان و همچنین ایجاد فضایی مناسب برای آن‌ها بهتر است از رنگ‌های ملایم و روشن استفاده کنند. خصوصیات و ویژگی‌های آقایان و بانوان نیز با یکدیگر متفاوت بوده و درنتیجه در انتخاب رنگ باید این مسائل را نیز در نظر گرفت.
  • نماد و لوگوی شرکت: نوع نماد، آرم یا لوگوی شرکت نیز در انتخاب رنگ لباس بی‌تأثیر نیست، به ‌خصوص در شرکت‌های خصوصی و خدمات‌رسانی که لوگو و نشان تجاری از جایگاه قوی‌تری برخوردار است. لذا رنگ لباس نیز متأثر از این موضوع بوده و بهتر است در راستای اهداف و زمینه فعالیت مجموعه انتخاب شود.
  • شرایط محیطی: از دیگر عوامل مهم شرایط محیطی است. به ‌عنوان مثال کارگران و نیروهای خدماتی که در شب و در محیط بیرون فعالیت دارند، باید از لباس‌های رنگ‌های روشن و قابل دید در شب استفاده کنند. یا افرادی که در محیط‌های بهداشتی همچون صنایع غذایی یا مراکز درمانی فعالیت دارند، باید از لباس کار سفید و روشن استفاده کنند تا آلودگی‌ها به‌ خوبی قابل تشخیص باشد.

انتخاب رنگ مناسبلباس کار به نوع شغل افراد بستگی دارد.

تاثیر رنگ لباس کار در روحیه افراد

از آنجایی که افراد مشغول به کار در یک مجموعه ساعات کاری زیادی را در کنار یکدیگر سپری می‌کنند، نوع پوشش و انتخاب رنگ مناسب لباس کار در روحیه آن‌ها بسیار مؤثر است. بدون شک رنگ لباس باید به‌گونه‌ای باشد که علاوه بر تأمین نیازهای محیط کار، سبب تقویت روحیه و عدم خستگی و کسالت کارکنان شود. استفاده از ترکیب رنگ‌های جذاب در عین سنگین و باوقار بودن راه‌حل مناسبی است. ضمن آنکه نوع قرارگیری و ترکیب رنگ‌ها در بخش‌های مختلف یک لباس نیز می‌تواند تا حد زیادی یکنواختی و سادگی آن را از بین برده و سبب جذابیت بیشتر شود.

همان‌طور که اشاره شد، انتخاب رنگ لباس کار به دلیل ارتباط مستقیم با سایر افراد بسیار اهمیت دارد. اما پیش از دیگران، خود افراد هستند که ساعات زیادی لباس کار خود را به تن دارند. در نتیجه رنگ مناسب قبل از هر چیز در روحیه خود افراد و کارکنان مجموعه مؤثر خواهد بود. لذا بهتر است از طیف رنگ‌های شاداب استفاده شود. رنگ سرمه‌ای علاوه بر رسمی و سنگین بودن دارای تنوع فراوانی است. لذا بهتر است از رنگ سرمه‌ای در طراحی و دوخت لباس استفاده شود. همچنین از این رنگ در ترکیب با رنگ‌هایی همچون سفید که جذابیت بیشتری دارند، استفاده شود تا یکنواختی آن منجر به عدم رغبت و یکنواختی افراد و کارکنان مجموعه نشود.

استفاده از رنگ‌های گرم و شاد همچون قرمز، نارنجی و زرد می‌تواند حس هیجان و نشاط بیشتری را در محیط کار فراهم کند. ضمن آنکه رنگ‌هایی مانند آبی و سبز نیز حس آرامش در کارکنان محیط کاری ایجاد خواهد کرد. همان‌گونه که بیان شد، انتخاب رنگ لباس کار به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ لذا هر یک از طیف رنگ‌های شاد، آرامش‌بخش و خنثی در جای خود انتخاب‌های مناسب و ایده‌آلی محسوب خواهند شد.

بهترین ترکیب رنگ در لباس کار

اگر بخواهیم به بهترین ترکیب رنگ در لباس کار اشاره کنیم، باید بگوییم همه رنگ‌ها! چراکه اساساً انتخاب رنگ لباس وابستگی زیادی به فاکتورهای مختلف دارد. در واقع عوامل مختلفی هستند که سبب می‌شود رنگ لباس کار با یکدیگر متفاوت باشد. رنگ لباس کار مهندسی باید بر اساس اداری یا میدانی بودن آن تعیین شود. رنگ لباس خدمات نیز با توجه به ارتباط آن‌ها با مسائل بهداشتی بهتر است از طیف سفید و روشن استفاده شود که به‌خوبی آلودگی را نشان داده تا نسبت به رفع آن اقدام کرد.

رنگ‌ها علاوه بر اثراتی که در ظاهر دارند، دارای پیام نیز هستند. در واقع رنگ مناسب می‌تواند در مخاطب القاگر مفهوم مشخصی باشد. به ‌عنوان مثال رنگ قرمز به مفهوم خطر، احتیاط و بازدارندگی است. از این بابت است که در تابلوها و یا چراغ‌های خطر از این رنگ استفاده می‌شود. در مسئله لباس کار نیز این موضوع صادق است. در نتیجه با توجه به نوع شغل بهتر است از ترکیب رنگی استفاده کنید که بیانگر مفهوم و نوع کار شما باشد.

در همین راستا، لباس کار آتش‌نشانی باتوجه به ماهیت هشداردهنده و حوزه پرخطر آن باید قرمز انتخاب شود. در واقع بهترین ترکیب رنگ مناسب لباس برای این حرفه ترکیبی از نارنجی، زرد و قرمز است، چراکه با ماهیت و هویت کار آن ارتباط قوی دارد. رنگ زرد نیز به دلیل ایجاد حس هشدار و آگاهی می‌تواند برای کارگران فنی مانند سازمان برق و گاز بهترین ترکیب رنگ باشد. در نتیجه به منظور انتخاب رنگ لباس کار خوب و مناسب، باید توجه فراوانی به حیطه کاری و نوع فعالیت افراد داشته باشید.

انتخاب رنگ مناسب مانتو فرم اداری

برای انتخاب رنگ مناسب مانتو فرم اداری اغلب از رنگ‌های تیره و خنثی استفاده می‌شود. ترکیب رنگ‌هایی چون مشکی، سرمه‌ای و کرم می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند. همچنین ترکیب مناسب رنگ‌ها در مانتوشلوار و مقنعه نیز می‌تواند سبب وقار و متانت بیشتری در فرم اداری بانوان محسوب شود.

البته این ترکیب رنگ می‌تواند از محیط کار نیز تأثیر پذیرد. بدون شک، نوع پوشش و رنگ در مشاغلی چون کارکنان شرکت‌های هواپیمایی با یک سازمان دولتی متفاوت است. اما همان‌گونه که بیان شد، ترکیب رنگ‎‌های تیره و خنثی می‌توانند گزینه‌های خوبی برای فرم اداری زنانه باشد. رنگ‌های قهوه‌ای و طوسی نیز از دیگر رنگ‌هایی هستند که می‌توان از آن برای مانتو فرم اداری استفاده کرد.

انتخاب رنگ های خنثی برای رنگ مناسب فرم اداری بانوان بسیار مرسوم است.

رنگ مناسب برای استایل اداری آقایان

انتخاب رنگ لباس فرم اداری مردانه برای محیط‌های اداری ویژگی‌های خاص خود را دارد. رنگ مناسب برای استایل آقایان در این زمینه اکثراً رنگ‌های طیف خنثی هستند. در واقع رنگ‌هایی چون خاکستری، طوسی، سفید، سرمه‌ای و مشکی از این جمله محسوب می‌شوند. استفاده از رنگ های خنثی ست کردن لباس فرم اداری را به سادگی امکان پذیر میکند.

استفاده از رنگ روشن و ملایم در عین ساده بودن می‌تواند مکمل خوبی برای کت‌وشلوار اداری آقایان با رنگ تیره باشد. همچنین انتخاب سِت اداری نیز بسته به نوع شرکت یا سازمان دارد. در واقع برخی شرکت‌ها ممکن است بسته به معیارهای خود از رنگ‌های دیگری نیز استفاده کنند.

اما استفاده از طیف رنگ‌های بیان شده همچون سرمه‌ای و مشکی در کنار رنگ‌های ملایم و روشن، برای استایل اداری آقایان به‌عنوان یک استاندارد شناخته می‌شود. البته همین رنگ‌ها خود دنیایی از تنوع و رنگ دارند که می‌تواند ویژگی‌های خاص و جذابی را برای مجموعه شما به ارمغان بیاورد.


در بلاگ طراحان دوخت درباره انتخاب لباس اداری مناسب بیشتر بخوانید


جمع‌بندی

لباس فرم و لباس کار، معرف برند و شخصیت اجتماعی شما خواهد بود. دقت در انتخاب استایل و رنگ مناسب لباس کار نه تنها روی جذب مخاطب و مشتری تأثیر مثبت خواهد گذاشت، بلکه با بالا بردن روحیه کارکنان، راندمان کاری را نیز بهبود می‌بخشد. اگر در انتخاب رنگ لباس به ماهیت و نوع شغل، محیط کار و گروه مخاطب خود توجه داشته باشید، خواهید دید که یک انتخاب مناسب می‌تواند در کوتاه‌مدت نتایج چشم‌گیری به دنبال داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *